Sağlık

Bağırsak Tembelliği Belirtileri Nelerdir, Ne İyi Gelir?

Bağırsak Tembelliği Belirtileri Nelerdir, Ne İyi Gelir? Halk arasında kabızlık olarak da bilinen bağırsak tembelliği farklı sebeplerle ortaya çıkar. Özellikle az sıvı tüketimi, ilaçlar ve bazı hastalıklar bu durumun temel nedenleri arasında yer alır.

Bağırsak Tembelliği Belirtileri Nelerdir, Ne İyi Gelir? Bağırsak tembelliği zamanında tedavi edilmediğinde farklı sorunlara yol açabilir. Bu nedenle kabızlığın altında yatan neden araştırılmalı, en kısa süre içerisinde müdahale edilmelidir. Evde uygulanan yöntemlerle en hızlı şekilde çözüme ulaşmak mümkündür. Eğer kabızlık sık sık tekrar ediyorsa ve bir sorun yokken yaşanıyorsa ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Bu gibi durumlarda zamanında müdahale etmek büyük öneme sahiptir. Bağırsak hareketlerinin yavaşlaması başlangıçta önemsiz gibi görünse de ilerleyen dönemlerde rahatsız edici boyutlara ulaşabilir.

Bağırsak Tembelliği Belirtileri Nelerdir?

Yaygın görülen bağırsak tembelliği belirtileri arasında iştahsızlık, baş ağrısı, hemoroid başlangıcı, makatta çatlama, karında sızlama, karın şişliği ve tuvaletini yapamamak gibi durumlar yer alır. Belirtiler ve uygulanacak olan tedavi kabızlığın görülme nedenine bağlı olarak farklılık gösterir.

Bağırsak tembelliğini tedavi etmek için beslenme düzenine ekstra dikkat edilmelidir. Düzenli olarak egzersiz yapılmalı, probiyotik tüketimi ihmal edilmemelidir. Alınacak probiyotik takviyeleri bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda doğal laksatifler de son derece etkilidir. Yapak olan laksatifler uzun dönemde bağırsakların daha kötü olmasına yol açabilir. Bunu önlemek adına keten tohumu, baklagiller, berry grubu meyveler ve chia tohumu son derece etkili olacaktır.

Bağırsak Tembelliğine Doğal Çözümler

Bağırsak tembelliğini önlemek için ilk olarak beslenme alışkanlıkları değiştirilmelidir. Kuru ve katı yiyeceklerden belli bir süre kaçınılmalı, öğün başlangıçlarında çorba yenilmelidir. Gün içerisinde en az sekiz bardak su içilmeli, sıvı alımı ihmal edilmemelidir. Kafeinli içeceklerden kaçınılmalı, yeşil çay içilmelidir.

Aktif bir yaşam tarzını benimsemek bağırsakların daha düzgün çalışmasını sağlayacaktır. Egzersizin olmadığı günlerde otuz dakika tempolu yürüyüş iyi gelecektir. Sindirim düzenini oturtmak adına öğün saatlerine önem verilmeli, akşam yemeği en geç 20.00’da bitmiş olmalıdır. Ayrıca her öğünde salata tüketilmeli, lokmalar iyice çiğnenmeli, yemeklerde zeytinyağı kullanılmalı, keçiboynuzu pekmezi tüketilmeli, incir, erik ve kayısı gibi besinler yenilmelidir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu