Anne-Çocuk

Bebeklerde İsilik Şikayetlerinin Oluşması ve Tedavisi

Bebeklerde İsilik Şikayetlerinin Oluşması ve Tedavisi Hakkında Her Şey! Tıpta miliaria olarak adlandırılan ve halk dilinde isilik şeklinde tabir edilen rahatsızlığın her yaşta ve bebeklik döneminde ortaya çıkabileceğini belirtiyoruz. Yaz aylarında daha çok yaşanan bu durum, ter kanallarının tıkanması nedeniyle ortaya çıkmaktadır.

Bebeklerde İsilik Şikayetlerinin Oluşması ve Tedavisi Hakkında Her Şey! Aşırı terlemenin dışa atılamamasından dolayı üst tabakanın kızarması, kaşınması, döküntülü hale gelmesi şeklinde oluşan bir cilt hastalığıdır. Bulaşıcı olmayan Bebeklerde İsilik Şikayetlerinin Oluşması ve Tedavisi ile ilgili bilgi almak için uzman doktora başvurmanız önerilmektedir.

Bebeklerde İsilik Türleri

Ter bezinin tıkanması neticesinde ortaya çıkan Bebeklerde İsilik Türleri üç şekilde incelenmektedir. Miliaria Kristalina adı verilen ve saydam isilik şeklinde nitelendirilen bu tür en hafif şekilde seyretmektedir. Genellikle kaşınma şikayeti olmayan isilik türüdür. Isırgın olarak bilinen miliaria rubra türünde ise kırmızı isilik şeklinde görülmektedir. Cildin üst tabakasında kırmızı lekeler gözle görülür hale gelecektir. Son olarak miliaria profunda adı verilen derin isilik ise tüylerin iğne gibi batması şikayetleriyle ortaya çıkar ve şişlikler meydana gelmektedir.

Bebeklerde İsilik Nerede ve Nasıl Oluşur?

Yetişkinler ile bebeklerde vücutlarının farklı noktalarında oluşabilmektedir. Bebeklerin genellikle poposunda veya kasığında, omuz ya da boynunda veya koltuk atı bölgesinde görülmektedir. Yüz ve göğüs kısımlarında da rastlandığını belirtebiliriz. Giysilerin sürtmesiyle daha yoğun şekilde görülebilir.

Bebeklerde İsilik Ne Zaman Geçer?

Yaklaşık olarak 3-4 gün içerisinde etkisini kaybeden isilik bebeklerde ise 7 ile 10 gün arasında sürmektedir. Ancak bu sürenin daha uzun olmasının alerjik sorunlardan kaynaklandığını belirtebiliriz. Bu nedenle bu sürenin bitiminde geçmezse enfeksiyon, virüs veya çeşitli rahatsızlıkların var olup olmadığını öğrenmek için mutlaka doktora başvurmanız önerilir. Böylelikle beraberinde halsizlik, ateş veya kusma olup olmadığına göre değerlendirme yapılır.

Bebeklerde İsilik Tedavisi Var Mı?

Vücuda yayılma seviyesine göre tedavi yöntemlerinin belirleneceğini belirtebiliriz. Erken süreçte müdahale edilmesi halinde yüzeysel şekilde atlatılabilen hastalık için geç kalınması ise can sıkıcı durumları doğurmaktadır. Deri ve deri altı lenf damarlarının iltihaplanmasıyla farklı hastalıkları tetikleyecektir. Böbrek hastalıklarının oluşmasına veya diğer bölgelere dağılmasına da neden olabilir. Bu nedenle kaşıntıların artmasını beklemeden uzman bir doktorla görüşerek bebeğinizin sağlığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu