Sivilce Çıkmaması Amacıyla Neler Yapmalı?
Genellikle ergenlik döneminde başlayan sivilceler kimi zaman 40’lı 50’li yaşlara kadar devam ediyor. Deri altında bulunan yağ bezlerinden dolayı oluşan sivilceler oksitlenme sonrasında ciltte leke ve iz kalmasına neden oluyor. Sivilce çıkmaması amacıyla oluşum sebeplerini bilinip ona göre önlem almak gereklidir. Şimdi sizin için hazırladığımız önerilere geçelim.
Sivilce Çıkmaması amacıyla Yapılması Gerekenler
Sivilcelerinizi Kesinlikle Ellemeyin
Sıkılan, ellenen ve oynanan sivilcelerde iz kalma riskini yüksektir ve bakterilerin yayılmasına sebep olur. Gün içinde çok değişik yerlere elinizle temas ediyorsunuz ellerinizi yüzünüze değdirmekten acilen vazgeçin ve otururken, dinlenirken ellerinizi çenenize asla dayamayın. Yüzünüz ile temas eden bütün nesnenin hijyenik ve temiz olmasına dikkat edin.
Benzoil Peroksit Kullanılabilirsiniz
Benzoil peroksit cildinizde bulunan ölü hücrelerin ve tıkalı gözeneklerin en iyi şekilde temizlenmesine yardımcı olur. Bu sayede de cildinizde sivilcelerin oluşmasını önlemektedir.
Rezorsinol veya Sülfür Kullanabilirsiniz
Bu ürünler yağ bezlerini yavaşlatmak için kullanılan takviye maddelerdir. Dermatologlar la görüştükten sonra eğer dermatologlar önerirse yağ oluşumunu önlemek amacıyla bu ürünleri kullanabilirsiniz.
Şimdi Yazacağım Garibinize Gitmesin
Yüzünüzü Önemsemeden Yıkayın.
Yüzünüzü yıkarken asla çok özenmeyin. Sadece yüzünüzü yıkayacaksanız fazla özene gerek yok üstünkörü yıkamanız yeterli olacaktır. Çünkü cildin hassas deri tabakasını yok etmemesi için önemlidir.
Sivilceler Sadece Yüzde Değil Göğüs ve Sırt Bölgesinde Oluşabilir
Sivilce ürünlerini sadece yüzünüze uygulayacaksınız diye bir kural veya üretim şartı yok. Bazı kişilerde sırt ve göğüs bölgesinde de daha çok sivilce oluşabilir. Bu bölgelere de uygulama yapabilirisiniz